Утакмицама 14. кола плеј- офа завршено је кошаркашко првенство у Првој регионалној лиги Србије – група Запад. У тој лиги такмичио се и КК Студент из Бајине Баште. Предвођен одличним тренером Милутином Станићем, Студент је сезону завршио на четвртом месту.

-Леп је то успех за који су заслужни играчи, тренер, управа и бројни спонзори, на челу са Роломатиком и Инкомом. Нама је циљ био да се нађемо у плеј- офу и тако осигурамо учешће у том рангу и у наредном првенству. Жалимо што због вирусне епидемије нисмо могли да играмо пред гледаоцима јер би они имали шта да виде кад је у питању игра Студента. Успели смо да клуб поставимо на здраве ноге, појачамо рад у млађим селекцијама и Школи кошарке, разрешимо финансијске проблеме , направимо клупски сајт, као први бајинобаштански спортски колектив који је то учинио па су информације о нашем раду и такмичењима сада доступне и другима- каже млади, вредни председник клуба Милош Чолић који наглашава тимски рад управе и допринос сваког појединца.

Овогодишња Прва регионална лига Србије – Запад била је подељена у две групе са по 8 клубова. Учињено је то због смањења трошкова. По четири првопласиране екипе ишле су у плеј -оф и борбу за прво место, а остале пут је водио у плеј -аут одакле су четири последње пласиране морале у Другу регионалну лигу Србије-група Запад. Студент је први део првенства завршио на трећем, месту. У плеј- офу био је четврти иза KK из Чачак 94, новог друголигаша, Плане и Златара.

До новог првенства следи пауза у којој ће Студент искристалисати шта је то што жели у наредној такмичарској сезони. Добри резултати у минулом првенству дају му за право да размишља и о вишем рангу.

-Нама је и даље основни задатак да очувамо ранг у коме се налазимо. Наравно, волели бисмо да се умешамо у трку за прво место које води у Другу лигу Србије. Сигурно је да би то био историјски искорак за нас, али треба бити објективан јер за тако нешто неопходно је пуно предуслова, почевши од јачине клуба до квалитетног играчког кадра. Финансијска ситуација ће о томе одлучивати јер без њене стабилности нема ни могућности формирања играчког састава кадрог да одговори задатку- вели председник Милош Чолић.

СТУДЕНТОВ ИГРАЧКИ КАДАР

Тренеру Милутину Станићу и његовом помоћнику Јовану Арсеновићу у минулом првенству на располагању су били следећи играчи: Миладин Ћубић, Марко Спасојевић, Лука Стокић, Милош Матић, Михаило Селаковић, Владимир Пантелић, Васо Кремић, Петар М. Марковић, Петар С. Марковић, Јован Божовић, Страхиња Ђенадић, Урош Новаковић, Његош Николић, Матеја Чолић и Лука Јовановић. Након пласмана у плеј -оф, споразумно је прекинута сарадња са Јованом Божовићем и Луком Стокићем, Тиме су смањени трошкови и уједно пружена већа минутажа младим играчима.

Извор: ББ Глас

Најновије вести