Готово да се не памти кад је КК Студент, предвођен младим сјајним тренером професором Милутином Станићем, играо тако успешно као у овогодишњем плеј офу Прве регионалне лиге Србије-група Запад. У четири утакмице забележио је исто толико победа.Тиме се може похвалити још само водећи Чачак 94. Сви остали имају две, једни или ниједну победу. Ако се рачунају и три последње победе пре плеј офа, онда се може констатовати да су Бајинобаштани остварили седам узастопних победа.

Последњи тријумф забележен је 7. марта у Градској хали града са Дрине. У госте им је дошла Плана из Велике Плане, екипа која је била најбоља у другој групи Запад Прве регионалне кошаркашке лиге Србије. На крају је резултат био 91:84.

Гости су у првој четвртини имали благу предност све до њеног финиша када је домаћин, понајвише захваљујући тројкама Селаковића, Ћубића и Пантелића, успео да преокрене резултат на коначних 23:22. И у другој четвртини, било је 20:21, водила се изједначена борба. Плана се добро држала захваљјући одличном плејмејкеру Лаловићу и центру Тодоровићу. На полувреме се отишло са резултатом 43:43.

Право лице Студент је показао у трећој четвртини коју су „ Станкелини“ момци добили са 29:15. Практично та четвртина је и одлучила утакмицу. Последња четвртина припала је гостима ( 19:26), али то није довело у питање сигуран тријумф домаћина.

– Добро смо одрадили припреме пред наставак пролећне сезоне. У више наврата тренирали смо два пута дневно. То се позитивно одразило на наше игре па смо изборили пласман у плеј офу. Ево и у њему смо успешни. Са Планом није било лако, нарочито у првих 20 минута. На полувремену смо направили договор који је успешно спроведен на терену.То нас је довело до жељеног резултата – каже тренер Студента Милутин Станић.

Дрес Студента на утакмици са Планом носили су: Селаковић, Марковић, Кремић, Ћубић, Пантелић, Ђенадић, Спасојевић, Николић, Чолић, Новаковић и Матић.

Чланови управе бајинобаштанског клуба непрестано су бодрили своје играче. Крај утакмице дочекали су у помало у еуфоричном стању.

– Капа доле целој екипи и тренеру Станићу, његовом помоћнику Арсеновићу. Још једном су нас обрадовали, али и бројне љубитеље кошарке. Успели су да надокнаде недостатак због одласка Јована Божића и Луке Стикића и да практично без класичног центра освоје нове бодове. Следећи противник нам је Свилајнац кога смо победили у гостима па је реално да се низ наших победа настави. Та утакмица играће се 13. марта- каже председник клуба Милош Чолић.

На плеј оф табели без пренетих бодова Студент је на другом месту иза Чачка 94. Ако се рачунају и пренети бодови из првог дела првенства, Бајинобаштанима припада треће место са 16 бодова. Водећи Чачак 94 има 20,а другопласирана Плана 17 бодова.

Утакмицу Студент-Плана добро су судили Милош Недељковић из Ариља и Иван Матић из Ужица.

Извор: ББ Глас

Најновије вести